18 d’agost 2009

Els temps canvien, l'ensenyament també

Ensenyament de tota la vida: Un camperol ven un sac de patates per 1.000 maravedisos. Les seves despeses de producció pugen a les 4/5 parts del preu de venda. Quin és el seu benefici?

Ensenyament modern : Un camperol canvia un conjunt P de patates per un conjunt M de monedes. El cardinal del conjunt M és igual a 1.000 ptes., I cada element val 1 unitat de valor. Dibuixa 1000 punts grossos que representin els elements del conjunt M. El conjunt F de les despeses de producció comprèn 200 punts grossos menys que el conjunt M. Representa el conjunt F com a subconjunt del conjunt M i dóna la resposta a la qüestió següent: ¿quin és el cardinal del conjunt B dels beneficis? Dibuixi B amb color vermell.

Ensenyament amb la LOGSE: Un agricultor ven un carregament de patates per 1000 euros. Les despeses de producció s'eleven a 800 euros I el benefici és de 200 euros. Activitat: subratlla la paraula "patata" i discuteix sobre ella amb el teu company.

Versió en estudi a implantar pel “tripartit”: "El tio Evaristo, pagès aburgesat, latifundista i intermediari, és un capitalista insolidari i centralista que s’ha enriquit amb els 200 euros tot venen un “mogollon” de patates". Analitza el text, busca les faltes de sintaxis, d’ortografia i de puntuació, i si no les trobes no et traumatitzis q no “passa res” i no t’has “d’agobiar” per un “capitalista de merda” que segur que a més és sionista. Envia uns sms als teus compis comentant els abusos antidemocràtics d’Evaristo i convocant una manifa espontània en senyal d protesta pel cultiu transgènic de patates i cridant al boicot a Israel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada